Elämän janoon
Elämän janoon

Nautitko elämää ahnain kulauksin? Tutkitko pohjamutia myöten, etkä jätä sitä muuten vain kulumaan?

Olet tullut oikeaan paikkaan. Novelle tekee yhteistyötä monen elämänjanoisen tahon kanssa. Eksymme joka viikko uusiin paikkoihin ja yllätämme uudenlaisilla sisällöillä.

Tervetuloa elämänjanoisen Novellen seuraan.

Kun unelmat kuiskivat, on aika vaihtaa maisemaa

Kun unelmat kuiskivat, on aika vaihtaa maisemaa

Tuomas Vimma · 13.11.2015

Maailman parhaat croissantit riittävät syyksi nostaa kytkintä. Näin ainakin uskoo Novellistimme Tuomas Vimma, joka päätti hypätä tyhjänpäälle Pariisiin. Miten muutenkaan se seikkailu syntyisi?

”Vuosi sitten kesällä istuimme vaimoni kanssa ystäväni kesämökillä, rauhallista merimaisemaa tuijottaen. Vaikka oli teoriassa viikonloppu, molempien puhelimet piippasivat jatkuvasti työviestien saapumisen merkiksi. Vähän väliä jompikumpi poimi luurinsa huokaisten. Rakennusalalla uutiset olivat harvemmin iloisia.

Jossain vaiheessa siinä istuessamme teimme päätöksen, että lopettaisimme liiketoimintamme Suomessa ja nostaisimme kytkintä. Jo pelkkä ilmaan heitetty lause maisemanvaihdosta piristi kummasti. Uhraamatta sen kummempaa ajatusta sille, mitä uudessa kotimaassamme tekisimme, aloimme pohtia sitä, missä oikeasti haluaisimme asua. Fantasiat Tyynenmeren pikkusaarista hylkäsimme melko nopeasti; olemme molemmat melko urbaaneja ihmisiä, ja valkoisella hiekkarannalla kookospähkinöiden potkiskelun lumo katoaisi varmastikin nopeasti. Lisäksi perhekuntaamme kuuluu isokokoinen koira, jonka lentoteitse siirtely ei houkuttanut.

Hylättyämme New Yorkin ja Buenos Airesin, päädyimme siihen, että muuttaisimme Ranskan pääkaupunkiin. Olemme molemmat käyneet siellä kymmeniä kertoja, ja sieltä saa maailman parhaat croissantit. Tämä riitti meille, ja päätös sinetöitiin aurinkoisella terassilla. Suomi jäisi taakse, uusi elämä aukenisi Pariisissa.

Seuraavaksi oli loogista pohtia hieman sitä, mitä Ranskassa oikein puuhaisimme. Vaimoni on lapsesta saakka ollut innokas ruuanlaittaja, joten ei mennyt kauaakaan, kun hän jo selaili pariisilaisten kokkikoulujen sivuja. Sieltä löytyikin nopeasti oikea – Le Cordon Bleu. Päädyimme ilmoittamaan hänet välittömästi pisinpään ja vaikeimpaan opinto-ohjelmaan, jonka tämä kulinaristinen instituutio tarjosi, antamatta sen sivuseikan, että opetus oli ranskaksi (jota vaimoni ei puhu kuin muutaman sanan) häiritä suunnitelmaamme. Itse päätin keskittyä ranskalaisen potkunyrkkeilyn sekä juustojen opiskeluun. Jos ei minusta puolessatoista vuodessa tulisi notkeaa, niin ainakin lihava.

Lähes puolitoista vuotta on kulunut tuosta päätöksestä, ja olemme systemaattisesti työskennelleet suunnitelmamme toteuttamiseksi. Aluksi odottavan aika oli todella pitkä, mutta etukäteen päättämämme lähtöpäivän lähestyessä tuntuu siltä, että suurin osa asioista on vielä hoitamatta. To do -listamme on edelleen neljän sivun pituinen, ja tiedän nyt jo, että kaikkea emme sieltä saa ruksattua ennen lähdön koittamista. Hakuna matata, sanoisi Maailman vahvin Nalle, ja niin sanomme mekin. Tärkeintä on se, että muistamme pakata koiramme, passimme ja vaimoni kokkiveitset. Kaiken muun voisi hankkia periltä.

Nyt kun koko elämämme on pahvilaatikoissa, irtain omaisuus melko lailla myynnissä, ja lähtöpäivään kolme viikkoa aikaa, voimistuu hetki hetkeltä ajatus siitä, että tämä on toiseksi paras päätös, mitä elämässäni olen tehnyt. Eräs viisas vanhempi mies joskus opetti minulle, että ihmisen tulisi vaihtaa työpaikkaa viiden vuoden, uraa kymmenen ja kotikaupunkiaan viidentoista vuoden välein. Ainoa asia, mistä todella kannattaa pitää kiinni, on hyvä vaimo. Josta pääsemmekin parhaaseen päätökseeni, josta onnittelen itseäni vielä viiden avioliittovuoden jälkeen päivittäin.

Uuteen seikkailuun heittäytyminen on aina jännittävää. Parasta kuitenkin on se, että jos seikkailun saa jakaa jonkun hyvän tyypin kanssa. Vaikka suuntaammekin Eurooppaan vailla järisyttäviä maailmanvalloitussuunnitelmia, tiedän jo etukäteen, että kurjiakin hetkiä on luvassa. Kolea Pariisin talvi yksinkertaisine ikkunoineen ja jotenkuten toimivine sähkölämmityksineen pitänee siitä huolen. Elämä ei ole pelkkiä osteriaamiaisia aurinkoisilla niityillä, ja pelkkä ajatus ranskalaisen byrokratian kohtaamisesta silmästä silmään nostaa jo hieman verenpainettani, vaikka seisonkin vielä Koti-Suomen rannalla. Tärkeintä on kuitenkin se, että mukana matkassa on joku, jonka kanssa jakaa ne hienot hetket, sekä jonka kanssa kohdata ne vaikeat. Sillä jääkylmässä pariisilaismurjussa (jonka ikkunasta tuskin näkyy elokuvamaisesti Eiffel-torni) on hauskempi täristä kaksistaan.”

Seuraa Novellea:

Jenny Vastaisku ankeudelle -blogissaan: Ei enää murtumia

”Itse en tieten tahtoen halua antaa luustoni hapertua! Osteoporoosi ei siis kiinnostele, vaan mummonakin haluan olla sporttinen ja hyvinvoiva.” Näin toteaa Jenny Vastaisku ankeudelle -blogissaan. Jenny on murtanut luunsa peräti neljä kertaa, joten luiden lujittaminen on lähellä sydäntä.

Lue Jennyn tarina täältä.

8.3.2017
0

Puutalobaby-blogin Kristan äidillä on asiaa

Kun osteoporoosia on suvussa, kannattaa kalsiumin saantia tuumia erityisen tarkasti. Tällainen tilanne on Kristalla eli Puutalobabyllä. Siksipä hänen äitinsä kyselee usein: ”Oletko muistanut syödä riittävästi kalsiumia?”

Äidin kysymykset ja Novellen Lujaa luuta -kampanja innostivat Kristan muun muassa tee-se-itse-parkourin pariin.

Lue lisää Kristan Puutalobaby-blogista täältä.

8.3.2017
0

Hanna Sumari löysi lujittavaa autoseuraa

Kuiva tyyppi, tämä leidikö? Niin se kehonkoostumusmittaus väitti. Samaan aikaan Hanna alkoi pohtia myös luiden lujuuden tärkeyttä. Molempiin sopi ratkaisuksi Novelle Plus Kalsium, joka on kätevä kumppani myös siksi, että Hanna autoilee paljon.

Lue Hannan mietteet kalsiumista, ikääntymisestä ja pomppimisen tärkeydestä hänen blogistaan täältä.

8.3.2017
0

Eevsku ja urheilijan luusto

Eevsku-blogin Eveliina Tistelgrenille urheilu on elämäntapa. Niinpä hän tietää, että liikunta sekä hellii luustoa että asettaa sille haasteita.

”Urheilijoilla on keskimäärin muuta väestöä vahvempi luusto, mutta monia vuosia kestävä rankka harjoittelu saattaa toki myös altistaa luuston heikentymiselle varsinkin jos kalsiumin saanti on liian vähäistä. Myös pieni luuntiheys, kuukautisten epäsäännöllisyys, niukka energiansaanti ja niukka ruokavalio altistavat varsinkin nuoret naisurheilijat rasitusmurtumille.”

Lue koko kirjoitus Eevsku-blogista täältä.

8.3.2017
0

Luusto tarvitsee liikettä!

Harrasta monipuolisesti luustoa kuormittavaa liikuntaa vähintään 2 kertaa viikossa – mieluiten päivittäin. Lisää liikunnan iloa valitsemalla lajeja, joita on hauska harrastaa.Säännöllinen liikunta ehkäisee myös riskiä sairastua luustoa haurastuttavaan osteoporoosiin.

Nämä lajit vahvistavat luustoa:

Tanssi, voimistelu ja jumpat sekä pallo- ja mailapelit
Lihaskuntoharjoittelu
Päivittäinen juoksu tai reipas kävely puoli tuntia kerrallaan

Testaa osoitteessa www.ilmainenluustotesti.fi, kuulutko sinä osteoporoosin riskiryhmään.
Tarjoamme 10 000 riskiryhmään kuuluvalle naiselle ilmaisen Bindex-luuntiheysmittauksen.
Yhteistyössä Terveystalo, Bone Index ja Novelle Plus Kalsium.

23.2.2017
0

Syö luustosi lujaksi!

Luusto tarvitsee monipuolisesti ravintoaineita. Erityisen tärkeitä luille ovat mm. kalsium, D-vitamiini ja proteiini. Monipuolinen ruokavalio ja liikunta ennaltaehkäisevät riskiä sairastua luita haurastuttavaan osteoporoosiin.

Näin täytät päivittäisen kalsiumin tarpeen (800 mg):

3 lasillista maitoa, piimää, jogurttia tai viiliä
pari siivua juustoa

Voit myös valita jotakin näistä:

reilu 2 dl parsakaalia
reilu 0,5 dl manteleita
100 g tofua
2 dl kalsiumtäydennettyä juomaa
1,25 dl pikari soijajogurttia
160 g kirjolohta

Riskitestin ja lisätietoa osteoporoosista löydät osoitteesta www.ilmainenluustotesti.fi
Tarjoamme 10 000 riskiryhmään kuuluvalle naiselle ilmaisen Bindex-luuntiheysmittauksen.
Yhteistyössä Terveystalo, Bone Index ja Novelle Plus Kalsium.

23.2.2017
0

Murtuma

Tiesitkö, että sinulla on 206 luuta, jotka uudistuvat koko elämän ajan? 

Vuosien myötä luusto haurastuu vähitellen – osteoporoosiin sairastuneella muita nopeammin ja usein huomaamatta. Ovatko sinun luusi kunnossa?

Osteoporoosi altistaa luun murtumille:

Luun määrä pienenee 40 vuotta täyttäneillä.
Arviolta 400 000 suomalaista sairastaa osteoporoosia.
25 % heistä saa siihen hoitoa.
Luuston haurastuminen aiheuttaa Suomessa vuosittain 30 000-40 000 murtumaa.

Tee riskitesti osoitteessa www.ilmainenluustotesti.fi
Tarjoamme 10 000 riskiryhmään kuuluvalle naiselle ilmaisen Bindex-luuntiheysmittauksen.
Yhteistyössä Terveystalo, Bone Index ja Novelle Plus Kalsium.

23.2.2017
0

Voita liput I love me -messuille Novellen kanssa!

10 lippua jaossa Pohjois-Euroopan suurimpaan lifestyle- ja hyvinvointitapahtumaan 21.–23.10.2016.

6.10.2016
0

Tiedätkö, mistä maailman puhtain vesi tulee?

Novelle-vedet nousevat soraharjujen uumenista, Salpausselällä Renkomäen kaivosta ja Karijoelta, Karhukankaan lähteestä.

10.7.2016
0

Novelle Plus juhlistaa tanssia ja elämänjanoa – katso video!

Novelle Plus juhlistaa tänä kesänä tanssia ja elämänjanoa projektilla, joka on Suomen mittakaavassa ennennäkemätön.

31.5.2016
0

Näillä vinkeillä herätät kehosi kevääseen

Tuntuuko talvi harteilla? Saako kevät sinut kierroksille?

22.4.2016
0

Koko perheen voimin mäkeen – vielä ehtii!

Pääsiäisenä lähdetään usein reissaamaan kohti pohjoista ja tuntureita. Kannattaa pitää mielessä myös lähimäet, saatat yllättyä!

24.3.2016
0

Palautusvinkit hiihtolomalaisille

Laskemisen kuormittavuus saattaa monesti yllättää innokkaan hiihtolomalaisen.

15.2.2016
0

Keskivartalo kuntoon pilateksella vol. 2

Edellisessä postauksessamme esittelimme neljä tehokasta liikettä keskivartalon hallintaan ja vahvistamiseen.

26.1.2016
0

Voit hyvin nauttia. Ja saada ilmaisen lehden.

Novelle Plus -perheestä löytyy aina hyvää tekevä ja mainiolta maistuva vaihtoehto.

18.1.2016
0

Treenivinkki: keskivartalo kuntoon Pilateksella

Pilates on mitä parhain laji, kun tarvitaan vahvaa keskivartaloa. Ja alppihiihtäjät, jos ketkä, tarvitsevat vahvaa korsettia.

8.1.2016
0

Timo Santalan matkassa – Viikon kuva: Hintikanvuori / Suomi

Katse horisonttiin, tulevaisuuteen ja uuteen vuoteen, tiukasti kiinni pulkan reunoista ja alaspäin kohti uusia seikkailuja.

30.12.2015
0

Timo Santalan matkassa – Viikon kuva: Saimaa / Suomi

Posket punaisina pakkasesta ja hiukset kuurassa on hyvä palata joulukuusenhakureissulta mökin lämpimään.

21.12.2015
0

Timo Santalan matkassa – Viikon kuva: Saimaa / Suomi

Joulun aikaan, kun tontut hiipivät pakkasessa lumen narskuessa, on hyvä laittaa lyhteitä linnuille ja lämmitellä savusaunaa.

14.12.2015
0