Elämän janoon
Elämän janoon

Nautitko elämää ahnain kulauksin? Tutkitko pohjamutia myöten, etkä jätä sitä muuten vain kulumaan?

Olet tullut oikeaan paikkaan. Novelle tekee yhteistyötä monen elämänjanoisen tahon kanssa. Eksymme joka viikko uusiin paikkoihin ja yllätämme uudenlaisilla sisällöillä.

Tervetuloa elämänjanoisen Novellen seuraan.

Ottaako kukaan enää liftaria kyytiin?

Ottaako kukaan enää liftaria kyytiin?

Sara Vanninen · 3.9.2015

Tickle Your Fancy -blogin Sara Novellen elämänjanoisen haasteen parissa – vakuutti olevansa vaaraton ja meni tienvarteen liftaamaan. Jutun lopussa Sara vihjaa, mitä hänen seuraavassa haasteessaan tapahtuu.

Elämää kannattaa nauttia ahnain kulauksin, eikä jättää muuten vain kulumaan. Joka päivä näyttää vähän erilaiselta, kun siihen oikein asennoituu. Juuri tästä asenteesta on kyse Novellen Elämän Janoon -haasteessa. Se vie monenlaisiin paikkoihin ja yllättää uudenlaisilla sisällöillä – kuten vaikkapa tällä:

”Olipa kerran elokuun ensimmäinen tiistai. Tiistai, jolloin oli määrä tapahtua jotain kreisiä. Se jokin oli myös tunkeutunut useampana yönä uniini, piinaten mökillä vietettyä loppulomaani. Hitto soikoon, tänään on se päivä. Tänään liftataan! APUA, APUA ja APUA!

Aamupuuron jälkeen aloin askartelemaan. Kunnon liftarilla on määränpääkyltti, tietysti on! Tosin tätä kuvaa nyt katsoessani voin vain todeta, että kyltin sanoma ei tietä ajaville autoilijoille ole kyllä mitenkään voinut välittyä. Note to self: jatkossa isompaa fonttia. Kyltissä lukee siis ”Kotka (olen vaaraton)”. Säälipisteitä ajatellen piirsin mukaan vielä yksinäisen näköisen hymiön.

Sitten ei muuta kun mökkitien viereen matkalaukun kanssa. Kädet täristen kyltti esiin, peukku pystyyn (tämä oli se haastavin kohta) ja mahdollisimman ystävällinen virne kasvoille.

Nöyryytyksen multihuipentuma: ohi ajavat ja pitkään tuijottavat autoilijat. Kamalaa! Ottakaa minut kyytiin! Uskottelin itselleni, etteivät he ole varmaankaan matkalla Kotkaan. Toisaalta, en minäkään ole koskaan ottanut liftaria kyytiin. Päätin, että seuraavalla kerralla muuten aivan varmasti otan. Ihan sama mihin suuntaan hän olisi menossa. Ajan vaikka Mikkeliin, jos on tarvis.

Siinä peukku pystyssä seisoessani aloin pohtimaan, että mikähän olisi pahinta mitä voisi käydä. Olin kyllä kelannut tämän läpi mielessäni jo 200 kertaa ennen tätä päivää, mutta tässä tienposkessa seisoessani se vasta realisoitui. Pahinta olisi tietysti joutua murhaajan kyytiin, ja sehän olisi siis erittäin todennäköistä tällä haminalaisella mökkitiellä tiistaipäivänä kello 12. Seuraavaksi pahinta olisi, jos ohi ajaisi joku tuttu tai puolituttu! Joku lukiokaveri tai vanha luokanopettaja, jauzaa, enpä tullut ajatelleeksi! Entä jos kuski onkin joku kaahailija? Vihaan kaahailijoita! Tai mitä jos viereen pysähtyykin juuri kortin saanut teinipoika, joka yrittää iskeä? Tai entä jos päädyn autoon, jossa on kuskattu likaisia ja märkiä koiria. Mieleeni muistui vaarin vanhan metsästyskoirien kuskausauto, se haisi aina ihan järkyltä.

Kesken koira-automuisteluita henkilöauto lähenee hiljaa mutkan takaa ja lopulta pysähtyy eteeni. Sydän hakkaa. Kuski kurottuu avaamaan etupenkin oven ja huikkaa ”hyppää kyytiin”. Kuski varmaankin näkee jättimäisen matkalaukkuni ja nousee autosta. Hän tervehtii minua ja avaa takaluukun. Taksifiilis. Nopea pikatsekkaus takakonttiin murhavälineiden varalta. Ei puukkoja eikä jätesäkkiä. Sen sijaan marjanpoiminta- ja kalastusvälineitä, niillä tuskin saa kovin pahaa jälkeä aikaan. Seuraava paniikki, istunko eteen vai taksimaisesti taakse? Päätöksiä!?! Päätän mennä tuttavallisesti eteen.

Ensivaikutelmalta mies ei ole murhaaja eikä kaahari. Autossa ei myöskään haise märältä koiralta. ”Vai oot siä Kotkaan matkalla”, hän kysyy kun taittelen Kotka-kylttiä käsilaukkuuni. Sen sijaan, että kertoisin tekeväni liftaamisesta juttua blogiini, ja joutuisin pahimmassa tapauksessa selittämään mikä blogi ylipäätään on, päätän ottaa huomattavasti viileämmän linjan ja kerron olevani vain kyytiä ja kokemusta vailla. Mukavan oloinen mies hymähtää ja kertoo liftanneensa myös nuorempana. Se oli kuulemma yleistä silloin. Juteltiin niitä näitä viileästä kesästä ja marjojen poimimisesta. Paikallisradion soittaessa Ronan Keatingia onnistutaan löytämään yhteisiä tuttaviakin (ei varsinainen yllätys kun kotkalaisista sukujuurista puhutaan), joskin hyvin kaukaisia sellaisia.

Mies lupautuu jättämään minut Prismalle, josta pääsen matkalaukkuineni kätevästi Helsinkiin. Se kuulostaa erittäin hyvältä. Matka sujuu hyvin leppoisasti, mutta kun Prisman pysäkki häämöttää edessä, tulee hassu olo. Tästäkö minä vaan lähden, että kiitos ja morjesta. Tekisi mieli antaa miehelle kiitokseksi jotain, mutta matkalaukussani ei kerta kaikkiaan ole mitään muuta kuin likaisia vaatteita kahden viikon ajalta. Kerron tämän miehelle, ja hän hymähtää. Sanoo, että ilo on hänen puolellaan. Niin paljon tulee kuulemma ajettua yksinään, että mukava kun on välillä matkaseuraa. Aww!

Kiitän tuhannesti ja mietin hetken, pitäisikö nostaa käsi high fiven merkiksi, mutta perun ideani viime hetkillä (thank god). Noukin matkalaukkuni takaluukusta ja vilkutan vielä viimeisen kerran. Nyt voin sanoa, että olen liftannut, ja se on aika siistiä se. Kiitos sinä mukava mies, kun otit minut kyytiin!

xx Sara

Lue juttu kokonaisuudessaan Tickle Your Fancy -blogista.

 

Seuraavassa Tickle Your Fancy -blogin haasteessa selviää, mitä saadaan, kun yhdistetään Sara ja hevosurheilu. Stay tuned!

Seuraa Novellea:

Jenny Vastaisku ankeudelle -blogissaan: Ei enää murtumia

”Itse en tieten tahtoen halua antaa luustoni hapertua! Osteoporoosi ei siis kiinnostele, vaan mummonakin haluan olla sporttinen ja hyvinvoiva.” Näin toteaa Jenny Vastaisku ankeudelle -blogissaan. Jenny on murtanut luunsa peräti neljä kertaa, joten luiden lujittaminen on lähellä sydäntä.

Lue Jennyn tarina täältä.

8.3.2017
0

Puutalobaby-blogin Kristan äidillä on asiaa

Kun osteoporoosia on suvussa, kannattaa kalsiumin saantia tuumia erityisen tarkasti. Tällainen tilanne on Kristalla eli Puutalobabyllä. Siksipä hänen äitinsä kyselee usein: ”Oletko muistanut syödä riittävästi kalsiumia?”

Äidin kysymykset ja Novellen Lujaa luuta -kampanja innostivat Kristan muun muassa tee-se-itse-parkourin pariin.

Lue lisää Kristan Puutalobaby-blogista täältä.

8.3.2017
0

Hanna Sumari löysi lujittavaa autoseuraa

Kuiva tyyppi, tämä leidikö? Niin se kehonkoostumusmittaus väitti. Samaan aikaan Hanna alkoi pohtia myös luiden lujuuden tärkeyttä. Molempiin sopi ratkaisuksi Novelle Plus Kalsium, joka on kätevä kumppani myös siksi, että Hanna autoilee paljon.

Lue Hannan mietteet kalsiumista, ikääntymisestä ja pomppimisen tärkeydestä hänen blogistaan täältä.

8.3.2017
0

Eevsku ja urheilijan luusto

Eevsku-blogin Eveliina Tistelgrenille urheilu on elämäntapa. Niinpä hän tietää, että liikunta sekä hellii luustoa että asettaa sille haasteita.

”Urheilijoilla on keskimäärin muuta väestöä vahvempi luusto, mutta monia vuosia kestävä rankka harjoittelu saattaa toki myös altistaa luuston heikentymiselle varsinkin jos kalsiumin saanti on liian vähäistä. Myös pieni luuntiheys, kuukautisten epäsäännöllisyys, niukka energiansaanti ja niukka ruokavalio altistavat varsinkin nuoret naisurheilijat rasitusmurtumille.”

Lue koko kirjoitus Eevsku-blogista täältä.

8.3.2017
0

Luusto tarvitsee liikettä!

Harrasta monipuolisesti luustoa kuormittavaa liikuntaa vähintään 2 kertaa viikossa – mieluiten päivittäin. Lisää liikunnan iloa valitsemalla lajeja, joita on hauska harrastaa.Säännöllinen liikunta ehkäisee myös riskiä sairastua luustoa haurastuttavaan osteoporoosiin.

Nämä lajit vahvistavat luustoa:

Tanssi, voimistelu ja jumpat sekä pallo- ja mailapelit
Lihaskuntoharjoittelu
Päivittäinen juoksu tai reipas kävely puoli tuntia kerrallaan

Testaa osoitteessa www.ilmainenluustotesti.fi, kuulutko sinä osteoporoosin riskiryhmään.
Tarjoamme 10 000 riskiryhmään kuuluvalle naiselle ilmaisen Bindex-luuntiheysmittauksen.
Yhteistyössä Terveystalo, Bone Index ja Novelle Plus Kalsium.

23.2.2017
0

Syö luustosi lujaksi!

Luusto tarvitsee monipuolisesti ravintoaineita. Erityisen tärkeitä luille ovat mm. kalsium, D-vitamiini ja proteiini. Monipuolinen ruokavalio ja liikunta ennaltaehkäisevät riskiä sairastua luita haurastuttavaan osteoporoosiin.

Näin täytät päivittäisen kalsiumin tarpeen (800 mg):

3 lasillista maitoa, piimää, jogurttia tai viiliä
pari siivua juustoa

Voit myös valita jotakin näistä:

reilu 2 dl parsakaalia
reilu 0,5 dl manteleita
100 g tofua
2 dl kalsiumtäydennettyä juomaa
1,25 dl pikari soijajogurttia
160 g kirjolohta

Riskitestin ja lisätietoa osteoporoosista löydät osoitteesta www.ilmainenluustotesti.fi
Tarjoamme 10 000 riskiryhmään kuuluvalle naiselle ilmaisen Bindex-luuntiheysmittauksen.
Yhteistyössä Terveystalo, Bone Index ja Novelle Plus Kalsium.

23.2.2017
0

Murtuma

Tiesitkö, että sinulla on 206 luuta, jotka uudistuvat koko elämän ajan? 

Vuosien myötä luusto haurastuu vähitellen – osteoporoosiin sairastuneella muita nopeammin ja usein huomaamatta. Ovatko sinun luusi kunnossa?

Osteoporoosi altistaa luun murtumille:

Luun määrä pienenee 40 vuotta täyttäneillä.
Arviolta 400 000 suomalaista sairastaa osteoporoosia.
25 % heistä saa siihen hoitoa.
Luuston haurastuminen aiheuttaa Suomessa vuosittain 30 000-40 000 murtumaa.

Tee riskitesti osoitteessa www.ilmainenluustotesti.fi
Tarjoamme 10 000 riskiryhmään kuuluvalle naiselle ilmaisen Bindex-luuntiheysmittauksen.
Yhteistyössä Terveystalo, Bone Index ja Novelle Plus Kalsium.

23.2.2017
0

Voita liput I love me -messuille Novellen kanssa!

10 lippua jaossa Pohjois-Euroopan suurimpaan lifestyle- ja hyvinvointitapahtumaan 21.–23.10.2016.

6.10.2016
0

Tiedätkö, mistä maailman puhtain vesi tulee?

Novelle-vedet nousevat soraharjujen uumenista, Salpausselällä Renkomäen kaivosta ja Karijoelta, Karhukankaan lähteestä.

10.7.2016
0

Novelle Plus juhlistaa tanssia ja elämänjanoa – katso video!

Novelle Plus juhlistaa tänä kesänä tanssia ja elämänjanoa projektilla, joka on Suomen mittakaavassa ennennäkemätön.

31.5.2016
0

Näillä vinkeillä herätät kehosi kevääseen

Tuntuuko talvi harteilla? Saako kevät sinut kierroksille?

22.4.2016
0

Koko perheen voimin mäkeen – vielä ehtii!

Pääsiäisenä lähdetään usein reissaamaan kohti pohjoista ja tuntureita. Kannattaa pitää mielessä myös lähimäet, saatat yllättyä!

24.3.2016
0

Palautusvinkit hiihtolomalaisille

Laskemisen kuormittavuus saattaa monesti yllättää innokkaan hiihtolomalaisen.

15.2.2016
0

Keskivartalo kuntoon pilateksella vol. 2

Edellisessä postauksessamme esittelimme neljä tehokasta liikettä keskivartalon hallintaan ja vahvistamiseen.

26.1.2016
0

Voit hyvin nauttia. Ja saada ilmaisen lehden.

Novelle Plus -perheestä löytyy aina hyvää tekevä ja mainiolta maistuva vaihtoehto.

18.1.2016
0

Treenivinkki: keskivartalo kuntoon Pilateksella

Pilates on mitä parhain laji, kun tarvitaan vahvaa keskivartaloa. Ja alppihiihtäjät, jos ketkä, tarvitsevat vahvaa korsettia.

8.1.2016
0

Timo Santalan matkassa – Viikon kuva: Hintikanvuori / Suomi

Katse horisonttiin, tulevaisuuteen ja uuteen vuoteen, tiukasti kiinni pulkan reunoista ja alaspäin kohti uusia seikkailuja.

30.12.2015
0

Timo Santalan matkassa – Viikon kuva: Saimaa / Suomi

Posket punaisina pakkasesta ja hiukset kuurassa on hyvä palata joulukuusenhakureissulta mökin lämpimään.

21.12.2015
0

Timo Santalan matkassa – Viikon kuva: Saimaa / Suomi

Joulun aikaan, kun tontut hiipivät pakkasessa lumen narskuessa, on hyvä laittaa lyhteitä linnuille ja lämmitellä savusaunaa.

14.12.2015
0