novelle, tuorepuuro, vadelmatuorepuuro, chiapuuro, chiansiemen

Arjen pieniä ihmeitä: jääkaapissa valmistuva puuro

ruoka | 27.3.2015 | Anna Wallendahr

Keväisempien päivien myötä olen alkanut kaivata kevyempää ja entistä helpompaa aamupalaa. Kokeilin puuroa, jonka valmistukseen ei tarvita sauvasekoitinta tai blenderiä. Ainekset vaan suoraan purkkiin, nopea sekoitus ja jääkaappiin. Aamulla valmiin puuron saa vaikka purkissa matkaan mukaan.

Puuro koostuu tämän hetken lempisiemenistäni; ravintorikkaista chiasta ja hampunsiemenistä. Chiassa on Omega-3 rasvahappoja, antioksidantteja, A- ja B-vitamiineja sekä mineraaleja, kuten kalsiumia, rautaa ja sinkkiä. Hampun siemen taas sisältää runsaasti aminohappoja ja omega-3 ja -6 rasvahappoja. Lisäksi hamppu on loistava proteiinin lähde. Raikas vadelma kruunaa täyteläisen puuron ja tekee siitä juuri niin maistuvan, mitä kevään lempipuuroltani odotankin.

 

Vaniljainen vadelmatuorepuuro (1 pieni annos)

1 rkl chian siemeniä

1 rkl kuorittuja hampun siemeniä

0,5 rkl kaurahiutaleita (voi korvata myös chialla tai hampulla)

0,5–1 tl vaniljajauhetta

1 tl kookossokeria

1,5 dl kookosmaitoa tai muuta sopivaa maitojuomaa

noin 1 dl vadelmia tai vadelmasosetta

Mittaa kuivat aineet purkkiin tai kulhoon ja lisää kookosmaito. Sekoita tasaiseksi ja peitä kannella tai kelmulla. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa ja lisää aamulla tuoreet vadelmat tai vadelmasose puuron päälle. Nauti heti sellaisenaan tai kiireen yllättäessä pakkaa aamupala matkaan mukaan. Tämä on parasta purkkiruokaa!

 

Teksti ja kuva: Anna Wallendahr

Kirjoittaja on kahden tytön kotiäiti, joka nauttii yksinkertaisesta ja maukkaasta ruuasta, joka maistuu myös perheen pienimmille. Saa hyvää oloa myös kaikesta kauniista, luonnosta, puutarhasta, väreistä, kokonaisuuksista ja yksityiskohdista. Kirjoittanut lapsiperheen arjen ihmeistä Aamu omenatarhassa – blogiin neljän vuoden ajan.