Raparperijugurttitikut, raparperi, jugurtti, jäätelö, mehujää, jäätelöohje

Herkulliset raparperi-mansikkajugurttitikut

ruoka | 11.8.2014 | Hanna Sivenius

Raparperista on vielä moneksi. Tuoreiden mansikoiden ja jogurtin kanssa raparperi taipuu raikkaaksi vaihtoehdoksi perinteiselle kermajäätelölle.

Alunperin Kiinasta kotoisin olevan raparperin satokausi alkaa keväällä, ja punertavanvihreitä raparperinvarsia löytyy kasvimailta aina kesän loppuun asti. Raparperi on luonnostaan erittäin hapan, mutta sokerin kanssa keitellessä sen maku pehmentyy. Runsaasti kaliumia sisältävä raparperi onkin kesän jälkiruokien ykkösaines yhdessä tuoreiden mansikoiden kanssa.

 

Raparperi-mansikkajugurttitikut

2 dl raparperisosetta

2 dl turkkilaista jogurttia

kourallinen tuoreita mansikoita

tilkka maitoa

(sitruunan mehua ja/tai vaniljaa vaniljamyllystä)

Sekoita jogurttiin loraus maitoa notkistamaan rakennetta. Sekoita tämän jälkeen jogurtin sekaan kevyellä kädellä jäähtynyt raparperisose sekä peratut ja paloitellut mansikat. Lisää mukaan sitruunan mehua ja/tai rouhittua vaniljaa oman maun mukaisesti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa raparperisosetta ja muita mausteita.

Nostele seos lusikalla mehujäämuotteihin ja laita pakastimeen jäätymään 4–5 tunniksi. Jäätelöpuikot saa irrotettua muoteistaan laskemalla muoviosan päälle hetken aikaa kuumaa vettä.

 

Raparperisose

muutama raparperinvarsi (noin 2 dl pilkottuna)

1 rkl sokeria

tilkka vettä

Kuori raparperinvarret kevyesti ja pilko pieniksi paloiksi. Lisää palat kattilaan yhdessä sokerin ja vesitilkan kanssa ja sekoita, kunnes seos alkaa kiehua.  Pienennä lämpöä ja anna keittyä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat täysin pehmeitä. Tämän tulisi viedä noin 20 minuuttia.

 

Hanna Sivenius 

Lue muut kirjoittajan jutut täältä.

Kirjoittaja inspiroituu mielenkiintoisista ihmisistä, paikoista ja ilmiöistä sekä suuresta intohimostaan ruoasta. Rakastaa palavasti kakluuneja ja on herkkä innostumaan.