Novelle, kerrosjuustokakku, sari mattsson, kaunista elämää blogi,

Kerrosjuustokakku – koska kesä on yhtä juhlaa!

ruoka | 20.7.2015 | Sari Mattsson

Kesäkavereille on ilo tarjota juustokakkua, joka on samalla kertaa raikas ja täyteläinen. Tuoreet marjat ja luonnonkukat saavat luovuuden valloilleen, ja kakun koristelu on parhaillaan lähes terapeuttista. Juustokakku hyydytetään jääkaapissa yön yli. Uunia ei tarvita. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun muutamaksi tunniksi pakastimeen ennen tarjoilua.

 

Vadelmainen kerrosjuustokakku

pohja:

150 g keksejä (esimerkiksi kaurakeksejä)

50 g voita

 

valkosuklaatäyte:

200 g tuorejuustoa

noin 1 dl vaahdotettua vispikermaa

100 g valkosuklaata

vadelmatäyte:

100 g tuorejuustoa

noin 1 dl vaahdotettua vispikermaa

125 g rahkaa

2 dl vadelmia

1 dl multihyytelösokeria

3 liivatelehteä tai 3 pussia vegegeeliä

mustaherukkatäyte:

100 g tuorejuustoa

noin 1 dl vaahdotettua vispikermaa

125 g rahkaa

2 dl mustaherukoita

1 dl multihyytelösokeria

3 liivatelehteä tai 3 pussia vegegeeliä

Tuoreita marjoja, hedelmiä ja kukkia koristeluun.
Täytteeseen voi käyttää pakastemarjoja.

 

Pohjaa varten sulata voi ja murenna keksit muovipussissa. Sekoita ja painele irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi.

Valkosuklaatäyte:

Sekoita tuorejuustoa lusikalla niin, että se notkistuu. Lisää sekaan sulatettu valkosuklaa ja kermavaahto. Sekoita hyvin ja kaada keksitäytteen päälle. Laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat marjatäytteet.

Vadelma- ja mustaherukkatäyte:

Notkista tuorejuusto, lisää sekaan kermavaahto ja rahka. Kuumenna marjat pienessä kattilassa kiehuvan kuumaksi ja lisää joukkoon hyytelösokeri, liivatteet tai vegegeeli ohjeen mukaan. Sekoita kaikki täytteen ainekset kuohkeaksi sauvasekoittimella.

Lisää vadelmatäyte valkosuklaatäytteen päälle ja laita pakastimeen siksi aikaa kun teet mustaherukkatäytteen. Kolmannen täytteen jälkeen laita vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristele tuoreilla kauden marjoilla ja luonnonkukilla. Nauti kesäfiiliksellä ja Novelle Kuplamehu Mustikan kanssa.