novelle, kurkkumehujää, mehujää

Kesän virkistävimmät mehujäät

ruoka | 3.7.2015 | Sari Mattsson

En muistanutkaan, kuinka hauskaa ja helppoa mehujäiden valmistus on. Itse pakastetuissa mehujäissä oma suosikkimaku on aina saatavilla. Etenkin kaikki hedelmät ja marjat toimivat taatusti, kuten myös Novellen maustetut juomat: ne tuovat vaihtelua ja vivahdetta sekä makuun että rakenteeseen. Kehittele raikkaita makuyhdistelmiä pakastimeen ja nautiskele, kun kesä saa kropan vaatimaan viilennystä.

Kurkku-lime makuyhdistelmä sopii aikuiseen makuun. Terästä ginillä, jos haluat tarjota trendikkään kesäboolin mehujään muodossa!

 

Kurkku-lime mehujäät, noin 12 kpl

1 tuore kurkku (noin 100g)

2 dl Novelle Vire Tee-Sitrus -juomaa

2 rkl puristettua limen mehua

tarvittaessa 2 rkl hunajaa

Pese, kuori ja paloittele tuore kurkku. Purista puolikas lime mehuksi. Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Jaa neste jäätelömuotteihin tai pakastamisen kestäviin juomalaseihin. Jätä 1/5 astiasta tyhjäksi, jotta nesteellä on varaa laajentua. Aseta jäätelötikut keskelle muottia. Jos neste ei kannattele tikkua, laita muotit/lasit pakkaseen puoleksi tunniksi ja lisää tikut vasta sitten. Mehujää valmistuu muutamassa tunnissa. Valmiit mehujäät irtoavat muoteistaan helpoiten, kun hulautat ne pikaisesti kuumassa vedessä.