Smoothieohje, paras smoothieohje, virpi mikkonen

Kevään 5 parasta smoothie-ohjetta

smoothie | 1.4.2014

Herää uuteen kauteen helppojen smoothieiden avulla.

Vaikka vannonkin ruoka-asioissa vaihtelevuuden nimeen, niin on kuitenkin yksi ruoka, joka kuuluu jokaiseen päivääni. Se on smoothie. Siitä en helpolla luovu. Eikä varmasti tarvitsekaan, sillä erilaisia smoothie- ja mehubaareja on alkanut ihanasti tupsahtelemaan tänne Suomeenkin koko ajan enemmän.

Huipputerveellisen smoothien pyöräyttää kotonakin kaupan perusraaka-aineista muutamassa minuutissa. (Sama aika menee harmillisesti myös aina blenderin pesemiseen, mutta se hinta on kai vain pakko maksaa elinvoiman tankkauksesta.)

Tässä viisi orastavaan kevääseen mainiosti sopivaa smoothieta, jotka puhdistavat, antavat energiaa ja herättelevät kropan ja mielen uuteen elinvoimaan.

Rohkeita testailuja!

 

1. Trooppinen vihersmoothie

1 ruukullinen tammenlehtisalaattia

1 mango

1 päärynä

1 appelsiini

3 taatelia

Kourallinen tuoreita mintunlehtiä

Kourallinen tuoreita pinaatinlehtiä

Vettä

Paloittele kaikki ainekset blenderiin ja annostele sekaan hieman vettä. Sekoita tasaiseksi ja lisää vettä saadaksesi haluamasi paksuus juomaan.

 

2. Lempeää energiaa

1 banaani

1 dl kaurahiutaleita

1 dl manteleita

1 tl kylmäpuristettua kookosöljyä

Aitovaniljajauhetta

Vettä

Lisää kaikki ainekset blenderiin ja annostele sekaan hieman vettä. Sekoita tasaiseksi ja lisää vettä saadaksesi haluamasi paksuus juomaan.

 

3. Greippi-porkkanasmoothie

1 greippi

2 porkkanaa

Pala inkivääriä

Nokare hunajaa

Vettä

Paloittele ja lisää kaikki ainekset blenderiin ja annostele sekaan hieman vettä. Sekoita tasaiseksi ja lisää vettä saadaksesi haluamasi paksuus juomaan.

 

4. Mustikkasmoothie

1 ruukullinen romainesalaattia

200 g pakastemustikoita

1 omena

Puolikkaan sitruunan mehut

Vettä

Lisää kaikki ainekset blenderiin ja annostele sekaan hieman vettä. Sekoita tasaiseksi ja lisää vettä saadaksesi haluamasi paksuus juomaan.

 

5. Tehopuhdistaja

2 sellerinvartta

Puolikas kurkku

1 omena

1 sitruuna

2 lehtikaalin lehteä

Pieni kourallinen tuoretta persiljaa

Vettä

Paloittele kaikki ainekset blenderiin ja annostele sekaan hieman vettä. Sekoita tasaiseksi ja lisää vettä saadaksesi haluamasi paksuus juomaan.

 

Kurkkaa vielä toiset viisi kehittelemääni smoothiereseptiä:

Kirsikkasmoothie

Krapulasmoothie 

Supersmoothie 

– Karpalosmoothie

Omenapiirassmoothie

 

Virpi Mikkonen

Lue kaikki Virpin jutut täältä.

 

Virpi Mikkonen on toimittaja, hyvinvointiasiantuntija ja hyvän elämän eväistä kiinnostunut kirjoittaja ja kuvaaja, joka jakaa postauksissaan lempiruokaohjeitaan ja muita makupaloja asioista, jotka saavat hänet kehräämään. Virpin erikoisalaa ovat sokerittomat, gluteenittomat ja maidottomat reseptit, ekokauneus ja kaikenlainen huoleton hulmuaminen.