basilikajaatelo, itse tehty jäätelö, basilika, jäätelö,

Raikas basilikajäätelö yllättää herkuttelijan!

ruoka | 29.8.2014

Basilika on ollut jo pitkään yksi suosituimmista mausteyrteistä, eikä mikään ihme – monikäyttöinen basilika piristää ruokaa kuin ruokaa. Itselläni basilika on kuitenkin jäänyt koristeyrtin rooliin, valmiin pasta-annoksen tai pizzan päälle lisättäväksi, mutta jääden vaille todellista tähtiroolia. Nyt aromikas basilika on viimein saanut ansaitsemansa arvostuksen keittiössäni tämän herkullisen basilikajäätelön tähtenä.

Tällä mahdottoman maukkaalla kotitekoisella basilikajäätelöllä hurmaat takuuvarmasti suurimmatkin skeptikot. Basilikajäätelön rikkaat aromit korostuvat entisestään marjojen ja tumman suklaan seurassa, joten kokeile niitä jäätelön seuralaisina!

 

Raikkaan sitruunainen basilikajäätelö

2 dl kermaa

2 dl maitoa

1–2 basilikaruukkua (2–3 dl basilikanlehtiä tiiviisti pakattuna)

yhden sitruunan raastettu kuori

2 dl sokeria

oman maun mukaan vaniljaa

(1rkl vodkaa)

Aloita sekoittamalla sokeri, basilika ja sitruunan kuori tehosekoittimessa. Käsittele seosta kunnes basilika on rikkoutunut hienoksi silpuksi ja värjännyt sokerin vihreäksi. Sekoita maidon ja kerman kanssa huolellisesti yhteen, mausta vaniljalla ja lisää halutessasi joukkoon ripaus vodkaa, jotta valmiin jäätelön koostumus pysyy miellyttävän kuohkeana.

Siirrä valmis jäätelöseos jääkaappiin viilenemään muutamaksi tunniksi. Kaada siivilän läpi jäätelökoneeseen ja käsittele noin 20 minuutin ajan. Siirrä pakastimeen odottamaan otollista jäätelöhetkeä. Ilman jäätelökonetta saat kotitekoisen jäätelön aikaiseksi sekoittamalla pakastimeen laitettua seosta käsin säännöllisin väliajoin muutaman tunnin ajan.

Basilikajäätelö säilyy pakastimessa ilmatiiviiseen rasiaan pakattuna muutaman viikon ajan, mutta se on maukkaimmillaan tuoreena.

 

Teksti ja kuva: Jerry Kivelä

Lue muut kirjoittajan jutut täältä!

Kirjoittaja on jatkuvasti uutta lempiruokaansa etsivä maailmankansalainen, joka yrittää elää, syödä ja seikkailla mahdollisimman paljon. Jerryn elämänmakuisia juttuja voit lukea myös osoitteessa antonanton.fi/blogi
ja kakkujerry.wordpress.com