novelle, mangolassi, sarimattsson, smoothie ohje

Samettinen mangolassijuoma

smoothie | 2.2.2015 | Sari Mattsson

Kun kaipaat lisää pehmeyttä päivääsi, pyöräytä välipalaksi samettinen, mangosta ja jogurtista valmistettu juoma. Mangon makeus vie pahimman herkkuhimon ja juoman heleä keltainen väri saattaa mielen jo kevääseen. Mango sisältää paljon B-ryhmän vitamiineja sekä karoteeneja, E- ja C-vitamiinia.

Ennen lassijuoman tekoa mango kannattaa laittaa kylmään, jotta rasvahapoista syntyvä öljyinen maku laimenee. Voit halutessasi myös lisätä sekaan jääpalan tai kaksi ennen tehosekoittimeen laittoa, jolloin saat sopivan viileän ja raikkaan juoman.

 

Samettisen pehmeä mangolassi neljälle

5 dl maustamatonta jogurttia

1 mango

1/2 tl kardemummaa

1/2 dl ruusuvettä

noin 1–2 dl vettä tai maitoa

(sahramia)

Kuori ja pilko mango. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kannuun ja anna pyöriä täydellä teholla parikymmentä sekuntia tai kunnes seos on tasaista. Jos juomasta tulee liian paksua, lisää vettä ja pyöräytä vielä muutama kierros. Paksuus riippuu käyttämästäsi jogurtista. Kaada laseihin, ripauta pinnalle kardemummaa ja sahramia.

 

Teksti ja kuva: Sari Mattsson

Lue kaikki Sarin jutut täältä.

Kirjoittaja kokkaa mieluiten kiireettä ja raaka-aineita kunnioittaen: reseptit ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Sari viihtyy kasvimaallaan, rauhoittuu luonnossa, kadottaa ajantajunsa joogamatolla ja nauttii valokuvaamisesta. Kiitollisuus ja taito nauttia juuri kuluvasta hetkestä kuuluvat vahvasti hänen arkeensa. Kirjoittaa Kaunista Elämää -blogia.