Syksyn herkkuhitti: tyrnivalkosuklaakakku

ruoka | 14.10.2015 | Sari Mattsson

Tunnustan. Minulle herkuttelu on aina sallittua. Kun herkkuhetkeen lisää vitamiineja ja vastustuskykyä pursuavaa tyrniä, siitä tulee superherkuttelua, joka auttaa pysymään terveenä syksyn kylmetessä – ainakin suot itsellesi superherkutteluhetken.

Nappaa tästä helppo ohje ja nautiskele kirpeän tyrnin ja vaniljaisen valkosuklaatäytteen hurmaavasta makuyhdistelmästä.

 

Tyrnivalkosuklaakakku

Pohja:
1/2 dl tyrnirouhetta
2 dl auringonkukansiemeniä
200 g tummaa suklaata
1 dl kaakaovoita (ei pakollinen)

Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
200 g valkosuklaata

Lisäksi noin 2 dl tyrnimarjoja pakastettuja tai tuoreita, jos saat niitä käsiisi.

Aloita rouhimalla auringonkukansiemenet tehosekoittimessa jauhoksi. Sekaan saa jäädä erikokoisia paloja eikä jauhetun seoksen tarvitse olla ihan pientä. Sulata suklaa (ja kaakaovoi) ja sekoita kuiviin aineisiin. Levitä leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (koko 17-24 cm) ja lisää pinnalle tyrnimarjoja. Sujauta vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Sulata valkosuklaa ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä pohjan päälle ja laita jääkappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Koristele kakun pinta tyrnimarjoilla. Voit sulattaa suklaata pinnalle, jos sitä sattui jäämään yli.

Nappaa kakku jääkaapista noin kymmenen minuuttia ennen nautiskeluhetkeä, jotta pohja ehtii hieman pehmetä ja kakun leikkaaminen käy sulavammin.

Keitä tyrniherkun seuraksi kupponen lempiteetäsi tai -kahviasi tai kulauta ekstravastustuskykyä Novelle Plus C+E kivennäisvedestä.