Novelle-salviadrinkki

Uuden vuoden salviadrinkki

muut juomat | 29.12.2014

Puhdistautumisrituaali ja salviadrinkki juhlistavat mennyttä vuotta ja toivottavat tervetulleeksi uuden vuoden!

Kuivatun salvian polttaminen on vuosisatoja vanha, puhdistava perinne. Kuivatun yrtin polttamiseen uskotaan liittyvän parantavia ja uudistavia vaikutuksia. Salvian latinankielinen nimi juurtaakin juurensa sanasta salvere; parantua, voida hyvin.

Kerrostalossa salviasoihdun sytytys voi olla huono idea, mutta sido pikku nippu salviaa narulla yhteen ja ripusta se vaikka keittiön ovenpieleen kuivumaan. Kuivunut yrttinippu on kaunis ja toimii symbolisena eleenä.

Valmistaessasi drinkkiä kiitä kaikesta hyvästä ja muista viime vuoden parhaita juttuja. Voit suorittaa fiilistelyn yhdessä kavereiden kanssa ääneen, tai yksin omassa hiljaisuudessasi. Juomaa juodessasi suunnittele taas seuraavan vuoden seikkailuja. Kirjoita ylös pieni lista toiveita seuraavalle vuodelle, ja tuikkaa se vaikka kuivumaan ripustetun salviakimpun sisään. Kun vuosi vaihtuu taas vuoden päästä, voit avata käärön ja todennäköisesti huomaat, että olet ollut juuri niin onnekas kuin uskalsit toivoakin.

 

Uuden vuoden salviadrinkki

nippu salviaa

nippu minttua

limoncello-likööriä

vaaleaa rommia

Novelle maustamaton kivennäisvettä

Ota nippu salviaa ja minttua, laita ne mortteliin limoncello-liköörin kanssa ja rouhi seosta niin, että yrttien maut tulevat esiin ja sekoittuvat keskenään. Kaada sitten neste ja osa murskatuista yrteistä laseihin. Sekoita joukkoon jäät, vaalea rommi ja kaada päälle Novelle maustamaton kivennäisvettä.

Hyvää ja kirkasta uutta vuotta!

 

Kirsikka Simberg

Kirsikka Simberg on helsingissä asuva suunnittelija ja stailisti, joka ylläpitää myös fiilistely-sivustoa osoittessa www.musla.fi

Lue muut Kirsikan jutut täältä.