novelle-skumppa, itsenäisyyspäivä, drinkki

Verigreipillä ja ruusulla maustettu kuohuviini

muut juomat | 5.12.2014

Suunnittelin tätä juomaa itsenäisyyspäiväjuhlia varten ja siitä tuli superhyvää.

Itsenäisyyspäivän ”kisakatsomossa” seurataan linnanjuhlia ystävien kanssa. Iltapukujen ihastelu on hyvää viihdettä. Talvi on Suomessa pitkä ja isot juhlat harvassa, joten kannattaa ottaa tilaisuudesta kaikki irti!

 

Verigreipillä ja ruusulla maustettu kuohuviini, kuudelle

pullo kuohuviiniä
kaksi verigreippiä
ruokalusikallinen ruusuvettä

koristeluun
ruusujäitä

Purista verigreippien mehu pieneen kannuun ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen ruusuvettä. Ruusuvettä voi ostaa ainakin joistain isoimmista supermarketeista ja etnisistä ruokakaupoista. Ruusuvesi on voimakkaan aromaattista, joten älä lorauta sitä juomaan liikaa, vaan maista ennen annostuksen lisäämistä. Ellet halua, että juhlajuoma maistuu parfyymilta.

Laita samppanjalasiin koristeltu jääpala ja kaada lasin pohjalle pari senttiä ruusulla maustettua greippimehua. Kaada päälle kuohuviiniä niin, että lasi täyttyy ja tarjoile!

Koristellut jääpalat ovat vapaaehtoinen lisä, mutta tekevät juomasta erittäin näyttävän. Tee ne näin: Noudata linkistä löytyvää ohjetta, mutta korvaa marjat ja yrtit kuivatuilla ruusunnupuilla. Ruusuja myydään ainakin monissa teekaupoissa ja luonnontuotekaupoissa. Valmista jääpalat päivää ennen juhlia, että ne ehtivät jäätyä kunnolla.

 

Kirsikka Simberg

Lue muut Kirsikan jutut täältä.

Kirsikka Simberg on Helsingissä asuva suunnittelija ja stailisti. Kirsikka ylläpitää fiilistely-sivustoa osoittessa www.musla.fi