melonijäätelö, jerry kivelä

Vesimelonijäätelö on raikas kesäherkku

ruoka | 16.6.2014

Yksi rakkaimmista kesäperinneherkuistani on aina ollut vesimeloni: ei ole mitään parempaa kuin mehukas ja viilentävä meloniviipale kesähelteillä. No, ehkä herkullisen kermainen jäätelöannos pääsee jaetulle ykkössijalle. Jos olen kuitenkin jotain oppinut elämäni aikana ruoasta ja matematiikasta niin sen, että hyvä yhdistettynä hyvään on yhtä kuin parempi. Vesimelonin ja jäätelön yhdistelmä on siis kiistatta täydellinen nautinto.

Tällä raikkaalla jäätelöllä voi myös herkutella hyvällä omallatunnolla – siinä ei nimittäin ole yhtään lisättyä sokeria. Runsaasti ihon hyvinvoinnille tärkeää lykopeeniä, antioksidantteja ja vitamiineja sisältävä vesimeloni tuo myös ravintoarvoa tähän jälkiruokaan. Ja mikä tärkeintä, pehmeä luonnonjogurtti ja mehukas vesimeloni yhdistyvät herkullisen kevyeksi kesäherkuksi!

 

Vesimeloni-jogurttijäätelö (4-6 henkilölle)

Ainekset:

Puolikas vesimeloni

3 dl maustamatonta luonnonjogurttia

puolikkaan limen mehu

3-4 rkl hunajaa

1 rkl vodkaa

 

Valmistus:

Valitse mahdollisimman kypsä ja väriltään punainen vesimeloni. Kuutioi meloni ja käsittele tehosekoittimessa mahdollisimman sileäksi. Kaada mehu siivilän läpi kulhoon ja sekoita muut ainekset mehun joukkoon.

Vodka ei ole täysin välttämätön, mutta se antaa jogurttijäätelölle miellyttävän pehmeän koostumuksen, koska se auttaa estämään jääkiteiden muodostumista. Sen avulla koostumuksesta tulee enemmän jäätelömäinen ja vähemmän sorbetin kaltainen.

Pyöritä seosta jäätelökoneessa noin 30 minuutin ajan ja siirrä sen jälkeen pakastimeen hetkeksi hyytymään. Nauti auringon alla ja hymyssä suin!

 

Teksti ja kuva: Jerry Kivelä

Lue muut kirjoittajan jutut täältä!

Kirjoittaja on jatkuvasti uutta lempiruokaansa etsivä maailmankansalainen, joka yrittää elää, syödä ja seikkailla mahdollisimman paljon. Kirjoittaa myös ruoka-aiheisia juttuja osoitteessa: antonanton.fi/blogi.