novelle, raparperi, raparperijuoma

Kupliva raparperijuoma

muut juomat | 24.6.2015 | Anna Wallendahr

Valmista raikas kesäjuoma raparperimehusta ja Novellesta! Tähän helppoon ohjeeseen et tarvitse mehustinta etkä kauheasti aikaa: herkullinen mehu valmistuu jääkaapissa parissa päivässä, kuin itsestään. Sekoita itsellesi virkistävä kesäjuoma, joka toimii hyvin myös raikkaana boolipohjana.

 

Raparperimehu (2 litraa mehutiivistettä)

2,5–3 litraa raparperia huuhdeltuna ja pilkottuna

2-3 luomusitruunaa

2 litraa vettä

2,5 dl fariinisokeria

4,5 dl sokeria

2-3 kanelitankoa

Novelle Citronellea tai Novelle maustamaton kivennäisvettä

Mittaa vesi, sokerit ja mausteet kattilaan. Pese sitruuna, raasta keltainen kuori ja lisää kuoriraaste kattilaan. Kiehauta seos ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Poista sitruunan valkoinen kuori ja viipaloi sitruuna. Laita pilkotut raparperit ja sitruunaviipaleet korkeaan kannelliseen lasiastiaan ja kaada siihen jäähtynyt neste siivilän läpi. Anna maustua jääkaapissa kannen alla kaksi vuorokautta. Siivilöi ja pullota mehu. Säilytä kylmässä. Nauti Novelle maustamaton kivennäisvedellä tai Novelle Citronellella laimennettuna.

Poista jäljelle jääneestä mehumassasta sitruunaviipaleet ja tee lopusta massasta vaikka piirakkaa tai raikasta kakuntäytettä.

Kokeile myös muita mausteita tuomaan mehuun erilaisia makuvivahteita, esimerkiksi vaniljatankoa kanelin sijaan tai lisää muutama mansikka raparperin ja sitruunaviipaleiden sekaan.